Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Hetki sitten Naamalla

Lyhyesti

Aholan Maito on luomumaidon- tuotantoon erikoistunut maatila. Tila sijaitsee Oulun ja Kajaanin välillä Utajärven Naamankylällä ja tila työllistää kokopäiväisesti neljä henkilöä. 

Luomumaitoa tuotetaan noin 1,5 miljoonaa litraa vuodessa. Sivutuotteena tilalla tuotetaan jalostuseläimiä, lihaa ja viljaa. Lisäksi metsää myydään lähes joka vuosi.

Lypsykarjanavetta valmistui vuonna 2014 ja siinä on lehmäpaikkoja  noin 150. Vanha navetta on nuorkarjan käyttössä. Kokonaiseläinmäärä vaihtelee 250 ja 300 välillä.

Hyvinvointia!

Lypsystä huolehtii kaksi Lelyn lypsyrobottia. Ruokinta perustuu luomuappeeseen. Sään salliessa eläimet saavat käydä laitumella läpi vuoden. Laidunnuksella ja talviulkoilulla on myönteinen vaikutus eläinten hyvinvointiin ja terveyteen.


Tilan viljelypinta-ala on noin 180 ha. Pellot ovat olleet luomuviljelyssä vuodesta 1994 asti. Pelloilla viljellään apilanurmia, ohraa, kauraa, vehnää,  hernettä ja virnaa. Metsää tilalla on noin 280 ha. 


Tilan navettaa ja ympäristöä valvotaan kameroilla jatkuvasti.  Dahua kamerapalvelin tallentaa valvontavideot ja ne on katsottavissa palvelimelta noin kuukauden ajan tapahtumasta. Vanhat tallenteen tuhoutuvat automaattisesti.  Muutaman kameran kuvaa pääsee nyt katselemaan vapaasti. Alla linkki kamerapalvelimelle.

Kamarapelvelimen käyttö onnistuu ainakin vanhalla Explorelilla ja Google Chromella. Explorel vaatii lisäosien asentamista ja Chromeen pitää asentaa NACL Web pug-in sovellus.  Kokeile!

 

>kamerapalvelin

 

Käyttäjätunnus: vieras

Salasana: vieras2018