Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Hetki sitten Naamalla

Lyhyesti

Aholan Maito on luomumaidon- tuotantoon erikoistunut maatila. Tila sijaitsee Oulun ja Kajaanin välillä Utajärven Naamankylällä ja tila työllistää kokopäiväisesti neljä henkilöä. 

Luomumaitoa tuotetaan noin 1,8miljoonaa litraa vuodessa. Sivutuotteena tilalla tuotetaan jalostuseläimiä, lihaa ja viljaa. Lisäksi metsää myydään lähes joka vuosi.

Lypsykarjanavetta valmistui vuonna 2014 ja siinä on lehmäpaikkoja  noin 150. Vanha navetta on nuorkarjan käyttössä. Lisäksi laitumella on 30 eläimen  kylmäkasvattamo umppareille ja tiineille hiehoille. Kokonaiseläinmäärä vaihtelee 250 ja 300 välillä.

Hyvinvointia!

Lypsystä huolehtii kaksi Lelyn lypsyrobottia. Ruokinta perustuu luomuappeeseen. Sään salliessa eläimet saavat käydä laitumella läpi vuoden. Laidunnuksella ja talviulkoilulla on myönteinen vaikutus eläinten hyvinvointiin ja terveyteen.


Tilan viljelypinta-ala on noin 200 ha. Pellot ovat olleet luomuviljelyssä vuodesta 1994 asti. Pelloilla viljellään apilanurmia, ohraa, kauraa, vehnää,  hernettä ja virnaa. Metsää tilalla on noin 290 ha


 

OHJE laadittu 31.01. 2008

viimeinen päivitysajankohta  15.07. 2018

 

Tilan Omistaja/Omistaja: Aholan Maito OY

 

Omavalvonnan VASTUUHENKILÖ: suvi ja Tarmo Väisänen

 

Ohjeessa kuvataan elintarvikelainsäännön vaatiman omavalvonnan ja kirjanpidon toteuttaminen maitotilalla. Omavalvonta päivitetään aina kun tilan tuotannossa tapahtuu oleellisia muutoksia.

 

Tilalla on laatusopimus hankintaosuuskunnan kanssa. Tila on laatusopimuksessa sitoutunut Maidon laatukäsikirjaan kirjattujen, hyvien tuotantotapojen noudattamiseen.

 

Kyllä Ei

 

Lisätietoa Maidon laatukäsikirjan kohdassa 1.3. Omavalvonta ja kirjanpitovaatimukset. Apulomakkeen kohdat on laadittu maidontuotannon näkökulmasta. Mikäli tilalla harjoitetaan muuta alkutuotantoa, on tuottajan tehdä näistä erilliset kuvaukset.